7 Серпня, 2025
Ох і смакота! Квашені помідори з цукром. Як із бочки: без стерилізації.

Ох і смакота! Квашені помідори з цукром. Як із бочки: без стерилізації.

Дуже смачні, ароматні, такі як із бочки, мариновані помідори, це просто дивовижна закуска та добавка до різних страв.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • помідори;
  • класичний набір зелені для консервації (листя смородини, хрону, вишні, корінь хрону, кріп та його парасольки);
  • морква, 2 шт.;
  • цибуля;
  • часник, 75 г;
  • цукор, 400 г;
  • сіль, 200 г;
  • оцет, 400 мл;
  • аспірин по 2 таблетки у банку.

Процес приготування

  1. Помідори вимиваємо.
  2. Моркву та часник пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо блендером.
  3. У чисті банки по 3 л розкладаємо моркву з часником на дно, помідори.

4. У чистій воді розводимо сіль та цукор, оцет, перемішуємо.

5. У кожну банку кладемо аспірин, заливаємо розсіл.

6. Закриваємо банки пластиковими кришками та відправляємо у підвал кваситися.

7. Дуже смачні, мариновані помідорки можна подавати з різними гарнірами, наприклад зі смаженою картоплею

8. Можна ще закрити помідори: у банку всипаємо горошком перець, лавровий лист, парасольки кропу. У 500 мл прохолодної води розчиняємо сіль, 2 ст.л, цукор, 4 ст.л, суху гірчицю, 1.5 ст.л., виливаємо в банку і кладемо пару таблеток і наливаємо окріп до верху банки.

Також закриваємо пластиковою кришкою та відправляємо у підвал. Цей варіант помідор виходить ароматнішим, завжяки спеціям

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *