Готується просто, виглядає апетитно, смакує ще краще
Що потрібно: Огірки (корнішони або інші дрібні, щільні сорти) Парасольки кропу Перець чорний горошком Перець духмяний горошком Гвоздика — по 1 шт. на банку Кетчуп чилі (можна замінити на лагідний
Інгредієнти для маринаду (на 5 літрових банок): Вода – 7 склянок Цукор – 1 склянка Оцет 9% – 1 склянка Сіль – 2 ст. л. Кетчуп чилі – 8 ст. л.
Як приготувати — покроково: Підготовка огірків: Огірки добре промити, замочити в холодній воді на 2 години. Підготовка банок: У стерильні банки покласти: по 1 гвоздичці по 2 горошини духмяного перцю кілька горошин чорного перцю 1 парасольку кропу Потім щільно викласти огірки до верху. Приготування маринаду: У каструлю налити воду, оцет, всипати цукор і сіль, додати кетчуп. Добре перемішати і довести до кипіння. Заливка: Огірки залити гарячим маринадом по вінця. Стерилізація: У широку каструлю постелити рушник, налити трохи води. Поставити банки з огірками. Воду поступово нагріти до кипіння, стерилізувати 15–20 хв з моменту закипання. Закатка: Закрити банки стерильними кришками, перевернути догори дном, укутати теплою ковдрою до повного охолодження.
Порада: Якщо не полюбляєте гостре — використовуйте кетчуп лагідний або з паприкою, і буде ідеальний баланс кисло-солодкого смаку.