Ця заготовка хороша тим, що якщо в родині люблять розсольник, а справжніх квашених огірків для нього немає, то цю закуску можна сміливо використовувати для приготування розсольника.
Хороша вона і в якості салату або гарніру “і під шашличок, і під коньячок”, та хоч під картоплю з макаронами або гречкою. Та й на бутерброд покласти можна. Смачно скрізь і завжди.
Для заготовки згодяться переросли, криві і косі, некрасиві огірки. Будь-які! Не викидати ж то, на що витрачені сили і праця. Закручую багато щороку. Самі їмо і друзів обдаровуємо.
Інгредієнти:
1 кг огірків
2 моркви ( близько 250 гр. )
2 цибулини
2 великих зубчика часнику
1 пучок кропу
1 ст. л. солі
50 мл оцту 9%
Приготування:
Якщо у огірків груба шкірка, її краще очистити. Якщо насіння вже великі і грубі, їх потрібно видалити. Моркву очищаю. Огірки і моркву натираю на великій терці. Якщо хочете — натріть на корейській терці.
Овочі складаю в каструлю або таз, в якому і буду готувати закуску. Додаю подрібнений часник, порізану тонко цибулю, зелень, сіль і оцет.
Перемішую всю цю красу і залишаю просто постояти мінімум на 2 години для виділення соку і змішування смаків і запахів.
Це так смачно виглядає і пахне, що втриматися і не з’їсти тут і зараз дуже важко. Ставлю каструлю на вогонь, чекаю, коли закипить, і зменшую вогонь до мінімуму. Час від часу помішуючи, варю 5 хвилин.
Розкладаю гарячу закуску в гарячі стерильні банки, закупорюю, перевертаю на кришку і накриваю “шубою” до охолодження мінімум на 1 добу. Потім прибираю на зберігання.
З цієї кількості овочів виходить 1,5 літра смачної закуски.
Хочете — в суп, а хочете — на хліб, або до м’яса, або риби. Так на що тільки фантазії вистачить…
До речі, за цим рецептом ( без варіння ) можна готувати простий вітамінний салат. Я відкладаю при приготуванні ( до того, як поставити на вогонь ) частина салату для їжі тут і зараз.Кулінарний рецептНайкращі ресторани біля мене
Спробуйте приготувати