Сьогодні я хочу поділитися з вами простим способом маринування капусти на зиму. Смак листя залишиться таким же свіжим, все займе кілька хвилин і буде дуже легко. Взимку, коли більшість капустяних листків тверді, ви зможете з великою легкістю відкрити банку та приготувати улюблені голубці.
ІНГРЕДІЄНТИ:
– капуста;
– крупна сіль;
– листя хрону;
– зелень (за смаком);
– насіння гірчиці;
– часник.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Видаліть качан у капусти. Після цього замочіть його в каструлі з киплячою водою і починайте відривати листя виделкою. Перед тим, як покласти їх в таз, зріжте потовщення.
2. Покладіть 5-6 листків один на одного. Намагайтеся отримати листя однакового розміру. Після цього згортаємо все відразу в рулет і укладаємо в банку. Між кожним шаром рулетів додаємо спеції, часник і зелень (за смаком). Не утрамбовуйте їх занадто сильно.
3. Приготуйте розсіл (на одну 3 л банку): налийте в каструлю 1,5 л води і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, потім додайте 2 столові ложки крупної солі і перемішайте.
4. Як тільки сіль повністю розчиниться, заливаємо розсолом голубці. Вони повинні бути повністю покриті рідиною. Використовуйте дерев’яну шпажку, щоб видалити всі бульбашки повітря.
6. Пластикові кришки пропустіть через каструлю з киплячою водою, потім закрийте ними банки.
7. Після повного охолодження капусти прибираємо в комору. З великим задоволенням насолоджуйтеся приготованими з нього голубці взимку!
Бажаю приємного апетиту в колі ваших близьких!