22 Липня, 2025
Паличка- виручалочка. Капуста для голубців в банку. Листочки будуть як свіжі!

Паличка- виручалочка. Капуста для голубців в банку. Листочки будуть як свіжі!

Сьогодні я хочу поділитися з вами простим способом маринування капусти на зиму. Смак листя залишиться таким же свіжим, все займе кілька хвилин і буде дуже легко. Взимку, коли більшість капустяних листків тверді, ви зможете з великою легкістю відкрити банку та приготувати улюблені голубці.

ІНГРЕДІЄНТИ:

– капуста;

– крупна сіль;

– листя хрону;

– зелень (за смаком);

– насіння гірчиці;

– часник.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Видаліть качан у капусти. Після цього замочіть його в каструлі з киплячою водою і починайте відривати листя виделкою. Перед тим, як покласти їх в таз, зріжте потовщення.

2. Покладіть 5-6 листків один на одного. Намагайтеся отримати листя однакового розміру. Після цього згортаємо все відразу в рулет і укладаємо в банку. Між кожним шаром рулетів додаємо спеції, часник і зелень (за смаком). Не утрамбовуйте їх занадто сильно.

3. Приготуйте розсіл (на одну 3 л банку): налийте в каструлю 1,5 л води і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, потім додайте 2 столові ложки крупної солі і перемішайте.

4. Як тільки сіль повністю розчиниться, заливаємо розсолом голубці. Вони повинні бути повністю покриті рідиною. Використовуйте дерев’яну шпажку, щоб видалити всі бульбашки повітря.

6. Пластикові кришки пропустіть через каструлю з киплячою водою, потім закрийте ними банки.

7. Після повного охолодження капусти прибираємо в комору. З великим задоволенням насолоджуйтеся приготованими з нього голубці взимку!

Бажаю приємного апетиту в колі ваших близьких!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *