Паски за цим рецептом виходять здобні, солодкі, м’які, вологі, ароматні та неймовірно смачні. Рецепт простий й кожна господиня впорається з приготуванням святкової паски
Інгредієнти:
- Молоко тепле 100 мл.;
 - Свіжі дріжджі 25 гр.;
 - Цукор 200 гр.;
 - Пшеничне борошно ± 550 гр.;
 - Сметана 25% 100 гр.;
 - Вершкове масло 100 гр.;
 - Яйця курячі 2 шт.;
 - Рослинна олія 30 мл.;
 - Сіль 0,5 ч. л.;
 - Ванілін 1 пак.;
 - Коньяк 20 мл.;
 - Куркума 1 ч. л.;
 - Журавлина сушена 70 гр.;
 - Цукати 70 гр.;
 - Родзинки 60 гр.
 
Глазур:
- Цукрова пудра 100 гр. + 2 ст. л. води;
 - Желатин 0,5 ч. л.;
 - Вода 1 ст. л.;
 - Лимонний сік 1 ч. л
 
Спосіб приготування:
- Для опари з’єднайте тепле молоко, дріжджі, 1 ст. л. цукру, 3 ст. л. борошна та перемішайте до консистенції сметани.
 - Накрийте кришкою та залиште до збільшення опари вдвічі, приблизно на 15 — 20 хвилин.
 - Всі інгредієнти для тіста повинні бути кімнатної температури.
 - В глибокій мисці змішайте яйця, цукор, сіль та ванілін.
 - Збийте до утворення піни, додайте м’яке вершкове масло, сметану, коньяк , куркуму для кольору, перемішайте блендером 10-15 секунд до однорідності.
 - Додайте опару в суміш та добре змішайте.
 - В мисці з борошном, яке залишилося зробіть поглиблення та вилийте туди рідку суміш добре перемішавши ложкою.
 - Вимісіть тісто руками, полийте олією й ще раз добре вимішайте.
 - Накрийте серветкою та залиште підходити до збільшення в об’ємі в 2 – 2,5 рази.
 - Тісто розкатайте, викладіть на нього родзинки із цукатами та добре вимішайте.
 - Поділіть на 3 частини, розкладіть по формам, накрийте та залиште на 1,5 години.
 - Випікайте паски в розігрітій духовці до 180 градусів, готовність перевіряйте на суху дерев’яну шпажку.
 - Для глазурі змішайте 0,5 ч. л. желатину з 1 ст. л. води та залиште на 10-15 хвилин.
 - В каструлі змішайте пудру, воду та лимонний сік.
 - Перемішуючи доведіть до кипіння, додайте желатин, перекладіть в іншу миску та збивайте приблизно 3 хвилини.
 - Прикрасьте вже холодні паски глазур’ю та кондитерськими посипками.
 
Приємного апетиту!