12 Березня, 2025
Паска за цим рецептом виходить здобна, солодка та м’які. Забирайте собі, щоб мати під рукою

Паска за цим рецептом виходить здобна, солодка та м’які. Забирайте собі, щоб мати під рукою

Паски за цим рецептом виходять здобні, солодкі, м’які, вологі, ароматні та неймовірно смачні. Рецепт простий й кожна господиня впорається з приготуванням святкової паски

Інгредієнти:

  • Молоко тепле 100 мл.;
  • Свіжі дріжджі 25 гр.;
  • Цукор 200 гр.;
  • Пшеничне борошно ± 550 гр.;
  • Сметана 25% 100 гр.;
  • Вершкове масло 100 гр.;
  • Яйця курячі 2 шт.;
  • Рослинна олія 30 мл.;
  • Сіль 0,5 ч. л.;
  • Ванілін 1 пак.;
  • Коньяк 20 мл.;
  • Куркума 1 ч. л.;
  • Журавлина сушена 70 гр.;
  • Цукати 70 гр.;
  • Родзинки 60 гр.

Глазур:

  • Цукрова пудра 100 гр. + 2 ст. л. води;
  • Желатин 0,5 ч. л.;
  • Вода 1 ст. л.;
  • Лимонний сік 1 ч. л

Спосіб приготування:

  1. Для опари з’єднайте тепле молоко, дріжджі, 1 ст. л. цукру, 3 ст. л. борошна та перемішайте до консистенції сметани.
  2. Накрийте кришкою та залиште до збільшення опари вдвічі, приблизно на 15 — 20 хвилин.
  3. Всі інгредієнти для тіста повинні бути кімнатної температури.
  4. В глибокій мисці змішайте яйця, цукор, сіль та ванілін.
  5. Збийте до утворення піни, додайте м’яке вершкове масло, сметану, коньяк , куркуму для кольору, перемішайте блендером 10-15 секунд до однорідності.
  6. Додайте опару в суміш та добре змішайте.
  7. В мисці з борошном, яке залишилося зробіть поглиблення та вилийте туди рідку суміш добре перемішавши ложкою.
  8. Вимісіть тісто руками, полийте олією й ще раз добре вимішайте.
  9. Накрийте серветкою та залиште підходити до збільшення в об’ємі в 2 – 2,5 рази.
  10. Тісто розкатайте, викладіть на нього родзинки із цукатами та добре вимішайте.
  11. Поділіть на 3 частини, розкладіть по формам, накрийте та залиште на 1,5 години.
  12. Випікайте паски в розігрітій духовці до 180 градусів, готовність перевіряйте на суху дерев’яну шпажку.
  13. Для глазурі змішайте 0,5 ч. л. желатину з 1 ст. л. води та залиште на 10-15 хвилин.
  14. В каструлі змішайте пудру, воду та лимонний сік.
  15. Перемішуючи доведіть до кипіння, додайте желатин, перекладіть в іншу миску та збивайте приблизно 3 хвилини.
  16. Прикрасьте вже холодні паски глазур’ю та кондитерськими посипками.

Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *