Сьогодні хочу поділитися рецептом печива “Хвилинка” за рецептом з кулінарного зошита моєї бабусі. Печиво готується швидко і не складно, виходить багато ароматного, розсипчастого печива, яке прямо тане в роті. Коли готую таке печиво, завжди згадую дитячі роки.
Інгредієнти:
- Борошно – 350 гр.
- Вершкове масло – 120 гр.
- Сметана -100 гр.
- Цукор -50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сода – 1 / 2 ч.л.
- Сіль – 1 / 4 ч.л.
- Повидло -для начинки
Приготування:
У миску просіємо борошно, натремо на великій терці вершкове масло, тільки що з холодильника руками перетираємо масло з борошном, перетворюючи в крихту.
![](https://gazdynja.com/wp-content/uploads/2022/05/31ba64c60472543c354d7fd61bf65516.jpg)
В іншу миску розбиваємо яйце, додаємо сметану, цукор за смаком, можна взагалі не додавати перемішуємо вінчиком.
В отриману масу додаємо трохи солі і соду, не забуваємо погасити оцтом або лимонною кислотою, перемішуємо.
![](https://gazdynja.com/wp-content/uploads/2022/05/82b3a68de090427ecf0752ce629e597b.jpg)
Робимо поглиблення в борошні з крихтою і виливаємо нашу масу.
![](https://gazdynja.com/wp-content/uploads/2022/05/6b78edbb51dfdcd5eb03a5511dea4f6f.jpg)
Замішуємо тісто, спочатку ложкою, потім перекладаємо на стіл і замішуємо руками, в разі потреби додаємо борошно.
Тісто готове, ділимо для зручності на 2 частини
![](https://gazdynja.com/wp-content/uploads/2022/05/df9bdb1c7a2b2ea0289f9d0a83aff929.jpg)
Розкочуємо пласти, розрізаємо на квадратики приблизно 5 см х 5 см. На кожен квадратик кладемо повидло, бажано густе.
![](https://gazdynja.com/wp-content/uploads/2022/05/bf89b4968d9972ffc046131caa75d9c5.jpg)
Защипуємо крах кожного квадратика.
![](https://gazdynja.com/wp-content/uploads/2022/05/8dcf24f11325d150681dd5f1210f5282.jpg)
Укладаємо на деко, застелений папером для випічки і відправляємо в духовку.
![](https://gazdynja.com/wp-content/uploads/2022/05/737eae9e22bfdea8ca7993747efd6318.jpg)
Випікати при температурі 180 С приблизно 10-15 хв., все залежить від вашої духовки.
Печиво готове. Смачного!