Печінка не лише смачний, а й корисний продукт у нашому раціоні. Готувати її можна різними способами, робити закуски, салати, начинки в пироги, вареники і багато чого ще. Я хочу поділитися з вами рецептом дуже смачних котлет з печінки.
Навіть у таких простих рецептах, є секрети, які багато хто не знає. Ось у мене є чудова можливість розкрити таку корисну “фішку”.
Котлети з курячої печінки – рецепт ніжний та соковитих котлет
Знадобляться такі продукти:
450-500 гр. курячої печінки;
1 цибулинка;
1 маленька морквина;
1 яйце;
приблизно 4-4.5 ст. борошна;
Солити і перчити за смаком.
І ще знадобиться 100 мл. молока, але його не додаємо у фарш, а для чого воно потрібно дізнаєтесь з опису приготування
Як готувати легкі печінкові котлети
Печінку промиваємо, нарізаємо дрібнішими шматочками. При цьому вирізаємо, якщо трапляються жилочки та плівочки. Складаємо в миску і заливаємо молоком. Нехай так стоїть 20-30 хвилин. Такий простий секрет у тому, що молоко робить смак печінки ніжним, прибирає можливу гіркоту. До речі, цей спосіб ідеальний, якщо готуєте свинячу чи яловичу печінку.
За цей час можна почистити цибулю, моркву.
Через 20 хвилин, зливаємо добре все молоко і зручніше робити це через друшляк. У чаші блендера подрібнюємо печінку з цибулею та морквою. Потім виклавши назад у глибоку миску, додаємо яйце та змішуємо.
В останню чергу додаємо в печінковий фарш борошно. Воно забере зайву вологу. Всипавши борошно і добре змішавши, даємо постояти 10 хвилин.
Ось тепер можна і смажити котлети. Розігрівши сковорідку з парою ложок олії, накладаємо фарш столовою ложкою і обсмажуємо до рум’яної скоринки з двох боків.
Часто для соковитості котлет у них додають картоплю, але в цьому випадку вона зовсім не потрібна. Котлети соковиті, смак відмінний. Бажаю всім читачам приємного частування та гарного настрою