25 Листопада, 2024
Печінкові котлетки «Варшавські». Ніжнішої страви з печінки я ще не зустрічала

Печінкові котлетки «Варшавські». Ніжнішої страви з печінки я ще не зустрічала

Обов’язково спробуйте приготувати ці печінкові котлетки, ви не пошкодуєте!

Пише Punto

Печінку можна брати будь-яку (свинячу, яловичу, курячу). Я вважаю за краще яловичу.

складові

Печінка 750 г;  Сало 200-250 г;  Часник 1-2 зубчики (за бажанням);

Сметана 100 г;  Борошно 1-2 ст.л.;  Цибуля ріпчаста 1-2 шт.;  Сода пів чайної ложки;  Спеції, сіль за смаком

Рецепт приготування

Сало бажано брати не солоне або слабосолене.

Його має бути не менше ніж чверть від маси печінки, інакше котлети вийдуть сухуватими.

Печінку і сало мелемо на м’ясорубці. Дрібно нарізаємо часник.

Замішуємо фарш: з’єднуємо сало печінку і часник, добре перемішуємо.

Додаємо сіль (якщо сало було солоне, сіль не додаємо).

Потім, спеції (до цих котлеток добре підходить хмелі-сунелі, а також італійські або прованські трави), соду.

Знову добре вимішуємо. І додаємо борошно, борошна зовсім небагато: пару ложок

На добре розігріту сковороду з маслом, порціями по одній-півтори столової ложки викладаємо фарш і обсмажуємо з двох сторін.

Сильно засмажувати не треба, котлетки ростуть просто на очах і виходять дуже пишні, через що їх виходить дуже багато.

Пора смажитися котлеткам, робимо соус: Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо її на сковороді до золотистого кольору, додаємо сметану і ще тушкуємо пару хвилин.

Викладаємо наші котлети в жаровню або глибоку сковороду заливаємо зверху соусом (якщо він вийшов густий, можна розбавити його водою).

Накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні 10-15 хвилин. І можете насолоджуватися.

Це дуже ніжно і соковито. Гарнір підійде будь-який.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *