8 Червня, 2025
Пиріг, що смачніший за піцу! Готуємо з кабачків і листкового тіста за лічені хвилини

Пиріг, що смачніший за піцу! Готуємо з кабачків і листкового тіста за лічені хвилини

Якщо в холодильнику завалявся кабачок і є листкове тісто — не зволікайте! Цей неймовірний пиріг не поступається піці, а в чомусь навіть її перевершує. Легка текстура, аромат сиру та ніжні кабачки створюють гармонійний смак, який підкорить з першого шматочка!

Необхідні продукти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Сир рікотта – 250 г
  • Твердий сир (типу пармезан) – 3 ст. ложки + трохи для посипки
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Листкове тісто – 1 пласт

Спосіб приготування:

  1. Кабачки натріть на грубій тертці, добре відіжміть зайвий сік.
  2. До кабачкової маси додайте рікотту, тертий сир і яйця, злегка збиті виделкою
  3. Посоліть за смаком і ретельно перемішайте до однорідності.
  4. Форму застеліть пергаментом, викладіть тісто і зробіть проколи виделкою.
  5. На тісто викладіть начинку, рівномірно розподіліть і посипте ще трохи пармезаном зверху.Share
  6. Підгорніть краї тіста всередину і випікайте в духовці при температурі 200°C приблизно 35 хвилин

Готову страву подавайте теплою або охолодженою. Ідеально до чаю або як легкий обід!

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *