6 Листопада, 2024
Пиріжки з капустою, смакують і гарячими, і холодними. Готуються на картопляному відварі. Тісто вийшло легке, пухке і смачне. Смакота неймовірна

Пиріжки з капустою, смакують і гарячими, і холодними. Готуються на картопляному відварі. Тісто вийшло легке, пухке і смачне. Смакота неймовірна

Ці пиріжки з капустою мають смак дитинства. Колись бабуся пекла їх цілу миску, і вони за дуже короткий час зникали. Часто ми просили ще й добавки.

3а матеріалами Українці Сьогодні

Смачні пиріжки на картопляному відварі. Тісто вийшло легке, пухке і смачне. Воно просте, але смак чудовий, якщо комусь сподобається, то буду тільки рада.

Інгредієнти:

  • Дріжджі (сухі) – 2 ст. л.
  • Картопляний відвар – 0,5 л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Борошно – 500 г + 500 г.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль. Перець. Олія.
  • Капуста, морква, цибуля.

Покроковий рецепт приготування:

Дві столові ложки сухих дріжджів розвела в 0,5 літрах теплого картопляного відвару + 2 столові ложки цукру. Відставила на 15 хвилин.

В 500 грам просіяного борошна вилила дріжджі додала 2 яйця, щіпку солі і 50 грам олії. В процесі замісу тіста додавала потроху борошно, скільки вбере тісто (десь приблизно ще зо пів кілограма). Тісто гарно вимісилось, відставало від посуду.

Поклала в миску, змазану олією, затягла харчовою плівкою і воно сходило біля 1 години в теплі. Борошном більше не користуюсь, руки змащую злегка олією і формую в руках пиріжечок.

Начинка в мене смажена капуста. Капусту дрібно порізала, додала 1 дрібно потерту моркву, пару дрібно порізаних цибулин, просмажила в кінці присолила, трішки чорного молотого перцю і трошки цукру. Додала кілька перетертих помідорів. Хто хоче може додати і ковбаску, або кілька дрібно порізаних яєць. Посмажила пиріжечки, ось вони на фото.

Рецепт – Татьяна Якубук-Колпакова

Фото – Татьяна Якубук-Колпакова.

Всім смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *