Інгредієнти для форми 24x36cm
Вишневий корж:
4 білка
Борошно 3/4 склянки (+ 3 столові ложки у вишні)
1/3 склянки цукру
1/3 склянки олії
1 столову ложку цукру з ваніліном
1 чайну ложку порошку до випічки
1 маленька баночка вишень без кісточок
Для 2-х коржів з маком
10 білків
щіпка солі
1 стакан цукру
100г мигдаля
100 г кокосової стружки
150г маку
4 яєчних жовтки
Крем:
400 мл стерилізованого молока (картон)
сік 1 апельсина
сік 2 лимонів
200 г цукру
1 вершковий пудинг
1 столова ложка борошна
Кукурудзяний крохмаль – 1 столова ложка
4 яєчних жовтки
1 пачка вершкового масла
Глазурь:
½ плитки білого шоколаду
60 мл солодких вершків
3 столові ложки молока
50 г підсмаженої кокосової стружки
Приготування:
1. Вишневий корж:З вишень злити сік і залишити на друшляку. Білки збити з дрібкою солі, додати цукор, ванілін і олію. цукру, додати ванільний цукор і масло. Борошно просіяти з розпушувачем і ввести в білки. Вишні обваляти в борошні і додати в тісто. Форму вистеліть папером і випікайте при 180 C приблизно 30 хвилин.
2. Макові коржі: Білки збити з дрібкою солі до жорстких піків, додаючи порціями цукор та жовтки. Мак змішати з мигдалем та кокосовою стружкою, розділити на 2 частини, вилити в простелені папером форми і випікати при температурі 170 С в попередньо розігрітій духовці протягом приблизно 20 хвилин
3. Крем: Молоко поєбнати з соком. пудинг і борошно розчинити в частині молока, решту молока поставити на вогонь. До пудинга додати взбиті білки. Заврити(ретельно помішуючи) заварний крем. Охолодити його і за допомогою міксера ввести в крем трішки розмякшенен масло. Розділити крем на дві частини.
Зібрати пляцок: вишневий корж-крем-маковий корж- крем=маковий корж.
4. Глазур: На водяній бані розігрійте білий шоколад з вершками і молоком. Змастити верх пляцка і посипати кокосовою стружкою.