Пляцок з румбарбару на мінеральній воді.
Пише Мій Світ
Інгредієнти:
- 4 великих або 5 маленьких яєць
- 3 скл просіяного борошна + 1 пакетик порошку до печива (3ч л.)
- 1,5 скл цукру
- Ванілін на кінчику ножа або 1 пакетик ванільного цукру
- 1 скл. рафінованої олії
- 1 скл. мінеральної газованої води (бажано відкрити перед тим, як будете додавати до суміші)
- 2 ст.л. какао-порошку
- 400 гр румбарбару, порізаного кубиками
- Цукор-пудра для присипки
В миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, ванілін і збиваємо міксером до пухкої маси. Додаємо 2,5 скл. борошна (0,5 скл. залишаємо на пізніше) + порошок до печива. Розмішуємо за допомогою міксера. Доливаємо олію і знову розмішуємо. Тепер наливаємо мінеральну воду і ретельно перемішуємо до однорідності.
Тісто ділимо на 2 рівні частини. До однієї частини досипаємо 0,5 скл борошна, до другої – 2 ст.л какао. Перемішуємо до однорідності. Тістом має бути, як добра густа сметана, тому регулюйте самі додавання борошна, бо воно різне.
Беремо тортівницю діаметром 26-28 см (у мене цього разу квадратна 26х26), вистелюємо дно пергаментом і столовою ложкою викладаємо тісто в шаховому порядку в два шари. Зверху накладаємо порізаний румбарбар (я заздалегідь його порізала і трохи присипала цукром, щоби виділився сік), злегка втискаючи його в тісто
Випікаємо при 180 градусах 45-50 хв до готовності. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою, вона має виходити з тіста сухою.