Була в гостях у подруги, у них на вечерю були котлети. Я вперше не змогла визначити з якого м’яса вони зроблені. Як виявилося з курячих сердечок.
Багато проходять стороною субпродукти вважаючи їх їжею другого сорту. Хоча в кулінарії це особливий напрямок. Поживна цінність субпродуктів нічим не поступається м’ясу.
Сьогодні і я вирішила здивувати своїх рідних не дуже звичайними котлетками.
Нам знадобиться:
- 500 гр. курячих сердечок,
- хліб бородинський (можна будь-який темний, але мені подобається саме цей),
- яйце,
- цибуля,
- часник,
- сіль,
- чорний мелений перець.
Для обсмажування: панірувальні сухарі і соняшникова олія.
Покроковий рецепт приготування:
Курячі сердечка ретельно промила і промокнула паперовими рушниками. Пропустила сердечка через м’ясорубку, з цибулею, часником і бородінським хлібом (хліб попередньо не замочувала, як для звичайних м’ясних котлет).
Вбила яйце, посолила, приправила чорним меленим перцем.

Перемішала до однорідної маси. Відставила в сторону на пів години. За цей час хліб ввібрав в себе зайву вологу і фарш вийшов більш щільним. Сформувала відразу всі котлети.

Розігріла сковорідку з рослинним олією. Обваляла котлети в панірувальних сухарях. Смажила з двох сторін до рум’яної скоринки на середньому вогні накриваючи кришкою.


Виклала котлети в глибоку миску і накрила кришкою. Вийшли м’які, соковиті котлети з незвичайним смаком. Всі домашні залишилися задоволені і також як і я не змогли вгадати з якого м’яса вони зроблені.
