5 Червня, 2025
Поділимось рецептом, як правильно зберігати кріп, щоб завжди був свіжим та ароматним

Поділимось рецептом, як правильно зберігати кріп, щоб завжди був свіжим та ароматним

Розповімо вам, як можна зберігати кріп, щоб він не втрачав свого смаку та корисних властивостей. Ця зелень є дуже поширеною. Її часто використовують для приготування їжі та для лікування.

Як зберегти кріп не обробляючи його термічно та не заморожуючи у морозильній камері

Найчастіше люди зберігають кріп у морозильці, але буває таке, що такої можливості немає. Спробуйте зберігати зелень у скляній банці. Потрібно розібрати кріп на гілочки, потім вимити та просушити. У суху, простерилізовану банку щільно складіть кріп, закрийте кришкою та поставите у холодильну камеру для зберігання. Свій аромат та смакові властивості зелень не втратить.

Ще один спосіб зберігання, це вакуумний пакет. Потрібно вимити зелень та просушити. Після складіть кріп у пакет щільним шаром та зава кумуйте. Після зберігайте пакет з зеленню у холодильній камері.

Можна засолити кріп у банці. Промийте та розберіть кріп на гілочки. Після просушіть та дрібно наріжте. Простерилізуйте банки та кришки. Перемішайте нарізану зелень з кропом та щільно складіть у банки. Закатайте кришками та поставите зберігатись у холодильну камеру

Як обрати кріп, щоб він довго зберігався

  • Потрібно вибирати стиглі, насичено – зелені гілки, які вже сформувались.
  • Одразу після збирання зелені з грядки починайте заготівлю на зиму.
  • Збирайте зелень у суху погоду.
  • Зелень повинна бути чистою та добре висушеною.
  • Якщо ви не збираєтесь їсти одразу зірвану зелень, краще її не мити. Не мита зелень довше зберігається.

Бажаємо успіхів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *