Інгредієнти:
1 кілограм помідорів,
1 болгарський перець,
половина гострого перцю,
цибулина,
1 морква,
30 грамів петрушки і кінзи,
6 зубчиків часнику,
чайна ложка хмелі-сунелі,
половина чайної ложки чорного меленого перцю,
50 мілілітрів рослинної олії,
30 мілілітрів 9 % оцту,
2 столові ложки цукру,
столова ложка солі.
Для початку нам потрібно все підготувати. Першим ріжемо невеликими кубиками цибулю і обсмажуємо його на сковороді до легкої золотистої.
Помідори ріжемо навпіл, болгарський перець нарізаємо невеликими шматочками. Натираємо моркву на тертці для моркви по-корейськи, зелень просто шаткуємо ножем.
Перекладаємо в глибоку миску помідори, слідом морква, потім болгарський перець і зелень. Зверху видавлюємо часник, сюди ж викладаємо зі сковороди цибулю. Тепер висипаємо в миску цукор, додаємо хмелі-сунелі, перець, сіль, оцет, олію. Все акуратно перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на 2 години.
Кожні півгодини овочі потрібно перемішувати, щоб всі вони рівномірно наситилися соком. Пора розкласти заготовку по заздалегідь стерилізованих банках. Залишки соку також розливаємо по банках. Закручуємо кришки, стерилізуємо ще раз і закуска-салат готова
Для стерилізації помідорів з морквою при консервації потрібно 10-15 хвилин після закипання води в каструлі. Час стерилізації залежить від об’єму банок. Важливо, щоб вода в каструлі повністю покривала банки з помідорами.