19 Серпня, 2025
Помідори з часником: дуже смачна і ароматна заготовка, а особливо люблю з них розсіл.

Помідори з часником: дуже смачна і ароматна заготовка, а особливо люблю з них розсіл.

Сьогодні показую, як приготувати помідори з часником або їх ще називають “Помідори під снігом”.

Інгредієнти:
На 2 літрову банку

Помідори 1.2-1.5 кг
Часник подрібнений 1 столова ложка
Перець горошком 4-5 шт
Перець запашний 2-3 шт
Хрін, парасолька кропу
Для маринаду:

Вода 1 літр
Оцтова есенція (70%) 1 ст. л або оцет 9% 7 ст. л.
Цукор 2.5 ст. л.
Сіль 1 ст. л.
Приготування:

Банки вимила і простерилізувала, чисті кришки залила окропом.

У банки поклала не дуже щільно помідори, і залила їх киплячою водою. У такому вигляді залишила їх на 15 хвилин.

Коли банки охололи, зливаю воду назад в каструлю. Я відразу вимірюю, щоб було рівно по літрах, і, якщо вистачає, доливаю гарячої води. Приготувала розсіл: додала на 1 л води: оцтова есенція (70%) 1 ст. л або оцет 9% 7 ст. л., цукор 2.5 ст. л., сіль 1 ст. л.

У банки в цей час всипаю по половині чайної ложки гірчиці в зернах – це за бажанням я коли кладу а коли і не кладу, додаю горошини перцю і по ложці натертого часнику, пропущеного через прес. Його можна натерти на дрібній терці, або за бажанням.

Залила помідори гарячим розсолом, і закрутила.

Все, перевернула і укутала до охолодження.

Мені в таких помідорах особливо подобається розсіл

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *