17 Липня, 2025
Помідори з ідеальним смаком. Ось скільки класти цукру та солі на 3-літрову банку помідорів.

Помідори з ідеальним смаком. Ось скільки класти цукру та солі на 3-літрову банку помідорів.

Класика на всі часи.

Багато років мами й бабусі використовували саме цей рецепт, щоб отримати помідори з ідеальним смаком. Перевірений рецепт, банки чудово зберігаються навіть за кімнатної температури. Головний секрет — у пропорціях для маринаду.

На банку місткістю 3 літри потрібно взяти:

помідори — близько 2 кг дрібних томатів

спеції — цибуля ріпчаста (чверть середньої цибулини, нарізана півкільцями), часник (3 зубчики), кріп, листя смородини, листя вишні (по 2-3 шт.)

сіль — 2 ст. л.

цукор — 4 ст. л.

оцет 9% — 4 ст. л.

Вимиті помідори (їх потрібно проколоти зубочисткою, щоб шкірка не лопнула під час заливання) укласти в підготовлені чисті банки. Попередньо на дно покласти листя вишні, смородини, нарізані часник і цибулю, парасольки кропу.

Помідори заливають окропом і дають постояти 8-10 хвилин, після чого воду зливають у каструлю і знову доводять до кипіння.

У цей час у банки всипають 2 столові ложки солі, 4 ст. л. цукру та вливають 4 столові ложки оцту 9%. Потім заливають киплячою водою, закупорюють стерилізованими кришками і, перевернувши догори дном, ставлять на підлогу, накривають ковдрою і залишають до повного охолодження.

Дуже просто, але дуже смачно. Цей рецепт ви, мабуть, захочете передати молодшим господиням вашої родини

Якщо зручніше використовувати менші банки, розраховуйте пропорції згідно з рецептом. Для літрової банки потрібно взяти:

помідори – близько 0,6 кг дрібних томатів

спеції – цибуля ріпчаста (шматочок цибулини, приблизно 1/12 середньої цибулини, нарізана півкільцями), часник (1 зубчик), кріп, листя смородини, вишні (по 1 шт.)

сіль – 2/3 ст. л. (приблизно 2 ч. л.)

цукор – 1 ст. л. з невеликою гіркою

оцет 9% приблизно 1 ст. л.

Дотримуйтесь того ж порядку приготування, як описано в рецепті для 3-літрової банки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *