Класика на всі часи.
Багато років мами й бабусі використовували саме цей рецепт, щоб отримати помідори з ідеальним смаком. Перевірений рецепт, банки чудово зберігаються навіть за кімнатної температури. Головний секрет — у пропорціях для маринаду.
На банку місткістю 3 літри потрібно взяти:
помідори — близько 2 кг дрібних томатів
спеції — цибуля ріпчаста (чверть середньої цибулини, нарізана півкільцями), часник (3 зубчики), кріп, листя смородини, листя вишні (по 2-3 шт.)
сіль — 2 ст. л.
цукор — 4 ст. л.
оцет 9% — 4 ст. л.
Вимиті помідори (їх потрібно проколоти зубочисткою, щоб шкірка не лопнула під час заливання) укласти в підготовлені чисті банки. Попередньо на дно покласти листя вишні, смородини, нарізані часник і цибулю, парасольки кропу.
Помідори заливають окропом і дають постояти 8-10 хвилин, після чого воду зливають у каструлю і знову доводять до кипіння.
У цей час у банки всипають 2 столові ложки солі, 4 ст. л. цукру та вливають 4 столові ложки оцту 9%. Потім заливають киплячою водою, закупорюють стерилізованими кришками і, перевернувши догори дном, ставлять на підлогу, накривають ковдрою і залишають до повного охолодження.
Дуже просто, але дуже смачно. Цей рецепт ви, мабуть, захочете передати молодшим господиням вашої родини
Якщо зручніше використовувати менші банки, розраховуйте пропорції згідно з рецептом. Для літрової банки потрібно взяти:
помідори – близько 0,6 кг дрібних томатів
спеції – цибуля ріпчаста (шматочок цибулини, приблизно 1/12 середньої цибулини, нарізана півкільцями), часник (1 зубчик), кріп, листя смородини, вишні (по 1 шт.)
сіль – 2/3 ст. л. (приблизно 2 ч. л.)
цукор – 1 ст. л. з невеликою гіркою
оцет 9% приблизно 1 ст. л.
Дотримуйтесь того ж порядку приготування, як описано в рецепті для 3-літрової банки.