Інгредієнти
Помідори свіжі близько 2 кг
Буряк червоний 1 шт
Цибуля 4 шт
Зелень за смаком
Для маринаду з витрати на 3-х літрову банку:
Сіль 2 столові ложки з гіркою
Цукор 1 столова ложка з гіркою
Оцет 80 мг
Чорний перець горошком 5 шт
Лист лавровий 3 шт
Приготування:
- Помідори вибираємо не м’яті і не великі розміром.
- Промиваємо проточною водою і просушуємо.
- Буряк очищаємо, промиваємо водою і нарізаємо смужками.
- Цибулю очищаємо, промиваємо і нарізаємо кільцями або на кілька частин.
- Банки стерилізуємо і на дно кладемо зелень, цибулю і буряк.
- Укладаємо акуратно помідори до самого верху.
- Заливаємо окропом помідори на 20 хвилин.
- Зливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
- Заливаємо ще раз помідори і витримуємо двадцять хвилин.
- Потім зливаємо воду, додаємо сіль, цукор, лист лавровий і перець, доводимо до кипіння.
- Кип’ятимо поки не розчиниться цукор з сіллю, додаємо оцет і знімаємо з вогню.
- Заливаємо помідори маринадом, накриваємо прокип’яченими кришками і закриваємо.
- Банки перевертаємо вниз горлечком і укутуємо.
Зберігаємо в прохолодному місці.
Смачного!