3 Березня, 2025
Помідори консервовані з цибулею і червоним буряком.

Помідори консервовані з цибулею і червоним буряком.

Інгредієнти

Помідори свіжі близько 2 кг

Буряк червоний 1 шт
Цибуля 4 шт
Зелень за смаком
Для маринаду з витрати на 3-х літрову банку:

Сіль 2 столові ложки з гіркою
Цукор 1 столова ложка з гіркою
Оцет 80 мг
Чорний перець горошком 5 шт

Лист лавровий 3 шт
Приготування:

  1. Помідори вибираємо не м’яті і не великі розміром.
  2. Промиваємо проточною водою і просушуємо.
  3. Буряк очищаємо, промиваємо водою і нарізаємо смужками.
  4. Цибулю очищаємо, промиваємо і нарізаємо кільцями або на кілька частин.
  5. Банки стерилізуємо і на дно кладемо зелень, цибулю і буряк.
  6. Укладаємо акуратно помідори до самого верху.
  7. Заливаємо окропом помідори на 20 хвилин.
  8. Зливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
  9. Заливаємо ще раз помідори і витримуємо двадцять хвилин.
  10. Потім зливаємо воду, додаємо сіль, цукор, лист лавровий і перець, доводимо до кипіння.
  11. Кип’ятимо поки не розчиниться цукор з сіллю, додаємо оцет і знімаємо з вогню.
  12. Заливаємо помідори маринадом, накриваємо прокип’яченими кришками і закриваємо.
  13. Банки перевертаємо вниз горлечком і укутуємо.

Зберігаємо в прохолодному місці.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *