Помідори «Язик проковтнеш» дуже смачний рецепт! Готую таку заготовку багато років. Всім дуже подобається.
Продукти:
Помідори міцні
Часник (за кількістю помідор)
Селера і петрушка – за смаком
Перець болгарський – за бажанням
Перець гіркий – 0,5 стручка
Маринад на 1 літр води:
Сіль – 1 ст. ложка з гіркою
Цукор – 4 ст. ложки з гіркою
Оцтова есенція – 1 ч. ложка
Як приготувати помідори «Язик проковтнеш»
У помідорів вирізаємо плодоніжки і вставляємо по зубчику часнику. Укладаємо їх в банку, прошаровуючи гілочками селери, петрушки, (за бажанням) часточками болгарського перцю.
Додаємо 0,5 середнього стручки гіркого перцю і заливаємо окропом на 20 хвилин. Воду зливаємо, додаємо на 1 літр – 1 ст. л з гіркою солі і 4 ст.л з гіркою цукру, оцет, доводимо до кипіння, заливаємо банки і закручуємо.
Вдалих вам заготовок