Дуже смачні помідори з корейською морквою! Готуються просто, і з доступних інгредієнтів!
Інгредієнти:
Помідори щільні (наприклад вершки) 1,5 кг.
Морква 2-3 шт.
Болгарський перець 200 гр.
Ріпчаста цибуля 50 гр.
Перець гострий 1/2 шт. (можна за смаком)
Оцет 9% 60 мл.
Соняшникова олія 70 мл.
Часник 6 зубчиків
Сіль 1 стол. ложка з гіркою
Цукор 50 гр.
Петрушка за смаком
Кріп за смаком
Покроковий рецепт приготування:
Помідори помити, вирізати сідниці. Якщо помідори не великі, то можна їх розрізати на 2 або 4 частини. Якщо великі – то на дольки. Скласти в глибоку каструлю.
Моркву почистити і натерти на тертці для моркви по-корейськи.
Цибулю почистити, порізати тонкими півкільцями.
Болгарський перець помити, очистити від насіння і плодоніжки.
Зелень помити і дрібно нарізати. Часник почистити.
Подрібнити блендером (або м’ясорубкою) – болгарський перець, гострий перець і часник.
З’єднати в глибокій каструлі або мисці (не в алюмінієвій) – помідори, цибулю, моркву, подрібнені болгарський і гострий перець, часник, зелень, сіль, цукор, оцет, олію. Все добре перемішати і залишити постояти 30 хвилин.
Розкласти овочеву суміш з маринадом в стерильні баночки, прикрити кришками, стерилізувати 20 хвилин. Потім закатати, залишити їх остигати в перевернутому положенні. Зберігати в прохолодному, темному місці.
Приємного вам апетиту!