14 Вересня, 2025
Помідори, приготовані за цим рецептом, виходять як бочкові.  Надзвичайно смачні квашені помідори.

Помідори, приготовані за цим рецептом, виходять як бочкові.  Надзвичайно смачні квашені помідори.

Помідори, приготовані за цим рецептом, виходять як бочкові. І за смаком дуже нагадують ті, які робили наші бабусі. Саме квашені помідори мають якийсь особливий смак і аромат. Вони відмінно підходять в якості закуски не тільки на повсякденний стіл, але і на святковий. А їх смак сильно відрізняється від маринованих

Необхідні продукти (розрахунок продуктів на 1 відро 5 літрів):

  • 2.5 літра води
  • 50 грам солі
  • 25 грам цукру
  • петрушка
  • парасольки кропу
  • помідори
  • листя хрону
  • 1 перець
  • 5 зубчиків часнику
  • 1 столова ложка гірчиці

Помідори відбираємо. Важливо! Потрібно використовувати щільні помідори без тріщин і видимих змін. Ретельно промиваємо і сушимо на рушник.

У відро кладемо петрушку, кріп, хрін і зубчики часнику. Туди ж кладемо трохи гострого перцю і викладаємо помідори

Зверху викладаємо ще трохи петрушки і закриваємо листям хрону

У холодну кип’ячену воду додаємо сіль і цукор, перемішуємо. Вливаємо воду у відро, присипаємо зверху гірчицею і щільно закриваємо кришкою. Відправляємо в холодне місце кваситися. Якщо ви хочете їсти помідори не взимку, то залишаєте їх в теплому місці на 5 днів. І через відведений час можна пробувати.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *