25 Вересня, 2025
По-справжньому смачний та ситний салат! Рекомендую!

По-справжньому смачний та ситний салат! Рекомендую!

Приготуємо сьогодні смачний салат з язиком та грибами. До того ж, покажу Вам, як дуже красиво та просто його оформити. Виходить справжня смакота!

Інгредієнти:
Язик відварений 1 шт.
Печериці 300 гр.
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Яйця відварені 5 шт.
Сир твердий 150 гр.
Маслини 1 банка.
Мариновані огірки 100 гр.
Сіль
Перець
Зелень
Майонез
Трохи соняшникова олія та вершкового масла для смаження
Ділюся рецептом приготування:

Дрібно нарізаємо цибулю. Беремо сковорідку, розігріваємо на ній трохи олії та вершкового масла та викладаємо туди цибулю, обсмажуємо її до золотистого кольору.

Потім нарізаємо тонкими пластинами гриби та відправляємо до цибулі. Солимо і перчимо на смак. Смажимо до готовності. Після смаження гриби викладаємо на друшляк або паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.

Попередньо відварений у підсоленій воді, остиглий язик нарізаємо соломкою.

Потім дрібними шматочками або дрібним кубиком ріжемо огірки. Обов’язково віджимаємо з них воду, щоб салат не поплив.

Маслини нарізаємо кружечками.

Яйця розділяємо на білки та жовтки та натираємо на середній тертці. Попередньо у двох яєць відрізаємо шматочок від верху, як показано на малюнку. Залишаємо для прикраси.

Сир теж натираємо на середній тертці.

Тепер беремо сервірувальне кільце, ставимо його на тарілку і починаємо збирати салат.

Першим шаром викладаємо язик і змащуємо майонезом.

Потім йдуть огірки, зверху трохи майонезу.

Далі викладаємо печериці, які ми теж змажемо майонезом.

Наступним шаром будуть яєчні білки та зверху майонез.

Потім шар маслин їх зовсім трохи покриваємо майонезом.

Наступний шар – це тертий сир та майонез.

Завершальним шаром викладаємо терті яєчні жовтки.

Починаємо прикрашати салат. Майонез перекладаємо в кондитерський мішечок або звичайний пакет, робимо майонезну сіточку у вигляді ромбів.

На половинки розрізаємо маслини, що залишилися.

Беремо одну верхівку від відрізаного раніше яйця і викладаємо на салат, з половинок маслин робимо «пелюстки», а із зелені робимо «листочки».

Беремо другу верхівку від яйця і робимо ось таку півквітку збоку салату.

У «ромбики» з майонезу викладаємо кружечки маслин.

Ось такий чудовий, яскравий, смачний, ситний салат вийшов!

Обов’язково спробуйте приготувати його, він, безсумнівно, прикрасить Ваш святковий стіл і сподобається гостям! Смачного

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *