Наливка виходить зі смаком свіжих ягід, з сильним ароматом, тому її можна використовувати не тільки для частування гостей, а й для самих різних десертів.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
— ягоди, цукор, вода і гор1лка по 4 склянки.
Процес приготування
Промиваємо ягоди, залишаємо їх стікати.
Кип’ятимо воду і охолоджуємо її до теплого стану.
Заливаємо цією водою цукор і перемішуємо до тих пір, поки він не розчиниться.
Всипаємо ягоди і перемішуємо, вливаємо гор1лку.
Найкраще робити це в 3 літрових банках — ставимо їх в темне місце, накривши простою капроновою кришкою. Залишаємо банки на 10 — 14 днів — за цей термін ягоди повинні впасти на дно банки і віддати свій колір, смак і аромат наливці.
Дуже акуратно зливаємо рідину в іншу ємність, щоб не потрапляв осад. Ідеальний варіант для зберігання такої наливки — це скляні бутлі з щільними кришками.
Порада: для наливки підходять найрізноманітніші ягоди і після того, як напій настоїться і ви його процідите, можна навіть приготувати наливку з яскравим і різноманітним букетом смаку і аромату — просто змішайте декілька видів наливки і отримаєте ідеально смачний напій. Наприклад, полуниця і малина, чорниця і агрус.