Зрази можна готувати з різними начинками. Це може бути м’ясний фарш або гриби. Всередину фаршу можна вкласти шматочок сиру, тоді буде подвійна начинка! Загалом, фантазуйте і експериментуйте!
У своєму ж рецепті, я вам покажу, як роблю зрази з куркою, які подобаються всій нашій родині.
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг
- Куряче філе – 1 шт
- Цибуля – 1 шт
- Морква – 1 шт
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 3 ст. л. з гіркою в картоплю і 3 ст. л. для обвалювання.
- Сіль – за смаком
- Перець – за смаком
- Олія
Приготування:
Куряче філе відварити до готовності.
Картоплю почистити, нарізати на шматочки, варити до готовності на невеликому вогні близько 30 хвилин ( після закипання не забути посолити воду ).
Цибулю очищаємо, ріжемо кубиками, відправляємо на розігріту з олією сковороду.
Моркву натираємо на великій терці і відправляємо до цибулі, як тільки зазолотиться. Обсмажуємо все разом 2 хвилини.

Куряче філе дрібно нарізаємо і відправляємо доцибулі з морквиною. Солимо і перчимо.

Обсмажуємо все разом 2 – 3 хвилини. Можна додати бульйону, в якому варилася куряча грудка і тушити начинку з ним, щоб начинка стала щільніше, не така розсипчаста.

Начинка готова!
Коли картопля відвариться, зливаємо всю воду, картоплю розминаємо і даємо охолонути до теплого стану.

У теплу картоплю вбиваємо яйце, додаємо борошно ( 3 ст. л. ) і перемішуємо.


Формувати зрази краще руками, змоченими в холодній воді.
У долоньку кладемо 1 ст. л. з гіркою картопляної маси, формуємо корж.

Кладемо 1 ст. л. начинки і стискаємо руку.


Защипаємо краї як на пиріжок.

Якщо картопля липне до рук, змочуємо їх трохи водою!
Формуємо котлетку і обвалюємо в борошні.


Всі заготовлені зрази я укладаю на силіконовий килимок, припилений борошном.

Розігріваємо сковороду з олією і укладаємо наші зрази смажитися до золотистого кольору з обох сторін.


Готові зрази подаємо зі сметаною!




Всім смачного, обов’язково рекомендую приготувати ці картопляні зрази з начинкою Ваші рідні оцінять по достоїнству цю смакоту!