23 Лютого, 2025
Простий домашній торт “Мімоза”: готуємо ніжний бісквітний торт з смачним кремом і ягодами

Простий домашній торт “Мімоза”: готуємо ніжний бісквітний торт з смачним кремом і ягодами

Назва “Мімоза” завжди асоціюється з салатом, і навіть я спочатку подумала, що це черговий салат шарами у вигляді торта. У цьому торті мене заінтригувала простота приготування.

Інгредієнти:

Бісквіт:

5 яєць ( бажано з помаранчевим жовтком )
180 г цукру
125 г борошна
куркума для кольору ( кількість регулювати за своїм смаком, в залежності від бажаного кольору, але багато її додавати теж не раджу, може змінитися смак бісквіта. Також можна скористатися харчовим барвником )
Крем:

250 г маскарпоне
200 мл вершків 33%
цукор за смаком
1 ст. ложка рожевого сиропу.
200 г малини (ягоди можуть бути будь-якими по сезону, а також можна додати цедру цитрусових)
Приготування:

  1. Спекти бісквіт – розділити яйця на білки і жовтки. Збити білки до міцної піни, поступово додаючи цукор. По одному додавати жовтки, продовжуючи збивати. Просіяти в яєчну масу борошно і акуратно перемішати лопаткою. Вилити в форму, дно застелити папером для випічки, боки нічим не змащувати. Випікати в розігрітій духовці при 180 г 40 хвилин, остудити в формі. Якщо є можливість, дати бісквіту вистоятися близько 8 годин.
  2. У готового бісквіта зрізати верхівку, товщиною близько 1 см і вирізати з середини м’якоть бісквіта, залишаючи по краях і знизу близько 1-2 см. Крихти відкласти.
  3. Приготувати крем – малину вимити, обсушити. (Якщо ви використовуєте полуницю, то її краще порізати на шматочки ). Маскарпоне змішати з цукром, рожевим сиропом і збити до однорідності. Вершки збити до жорстких піків і змішати з сирної масою.
  4. Заповнити кремом і ягодами бісквіт. Закрити зрізаною кришкою.
  5. Нанести з усіх боків крем, що залишився і посипати бісквітною крихтою. Поставити в холодильник, мінімум на 1 год.

Приємного чаювання!

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *