Я вважаю багато хто (як і я) любить прості рецепти, які не вимагають особливих кулінарних здібностей, це саме такий рецепт. Завдяки швидкому приготуванню та доступним інгредієнтам салат підійде на кожен день.
Інгредієнти:
Печериці 400 г
Квасоля 200 г (варена)
Морква по корейськи 200 г
Ріпчаста цибуля 1 шт.
Свіжа зелень, у мене кріп (за смаком)
Соєвий соус 1-2 ст. л.
Сіль, перець (за смаком)
Гірчиця у зернах 1 ч. л. (по бажанню)
Ділюся рецептом приготування:
Спочатку я обсмажую цибулю на рослинній олії, до м’якості та прозорості (не зарум’янюю) вона потім з грибами ще обсмажиться.
Коли цибуля стала прозорою, відправляю в неї підготовлені гриби, дрібно різати не раджу.
Тепер гриби з цибулею накриваю кришкою та готую на помірному вогні 5-7 хвилин.
Потім кришку прибираю, вогонь додаю, гриби солю і перчу до смаку. Обсмажую постійно перемішуючи до легкого золотистого кольору. Не треба намагатися гарно зарум’янити гриби, тоді вони не будуть соковитими, ледь підрум’янилися і відправляємо їх у салатник.
До обсмажених грибів додаємо варену квасолю, можна купити вже готову в магазині, це за Вашим бажанням.
Додаємо моркву по-корейськи. Її знову ж таки можна купити, а можна самим приготувати.
Я із зелені взяла кріп, Ви можете додавати будь-яку іншу зелень.
Я до салату додаю трохи гірчиці в зернах, щоб збагатити салат пікантною ноткою. Цей крок можна пропустити.
Якщо Вам не вистачає солі у салаті, то раджу додати 1 або 2 ст. л. соєвого соусу, дуже смачно виходить. Перемішати і салат готовий.
Замість грибів можна додати запечений перець, теж буде дуже смачно.
Джерело