Чи знайдеться хтось, хто б не мріяв би вирощувати соковиті помідори до осені.
Досягти цієї мети не так складно, як може здатися на перший погляд.
Для цього просто потрібно скористатися одним інгредієнтом, який є на кожній кухні.
Йдеться про кухонну сіль – хлорид натрію, який вважається одним із найдоступніших кулінарних інгредієнтів.
Але сіль вже давно використовується не лише у приготуванні їжі, а й у побутових справах, а також вирішує садово-городні питання.
Є три варіанти підживлення для помідорів із сіллю. Наприклад, досвідчені дачники застосовують обприскування концентрованим сольовим розчином.
У десяти літрах води розчиняють 200-300 г солі. Але вносять підживлення не частіше ніж раз на місяць. Такий склад захищає томати від фітофтори.
Подовжує плодоношення такий засіб: у десяти літрах води розчиняють склянку деревної та столову ложку солі. Інгредієнти ретельно перемішують та поливають рослини під корінь – по 1 літру на кущик. Обробку проводять раз на тиждень.
Для збільшення цукристості та поліпшення смакових якостей використовують третю підгодівлю для помідорів. У 10 літрах води розчиняють столову ложку солі. Поливають раз на два тижні – по літрі на кущик.