23 Липня, 2025
Просто знахідка на зиму! Борщова заправка з квасолею – ароматна, навариста і неймовірно зручна.

Просто знахідка на зиму! Борщова заправка з квасолею – ароматна, навариста і неймовірно зручна.

Ця заготовка – справжній порятунок у холодну пору. Варити борщ ще ніколи не було так легко: картоплю – в каструлю, баночку заправки – туди ж, і ось уже гарячий домашній обід на столі! До того ж, завдяки квасолі він виходить ситнішим і поживнішим.

Інгредієнти (вихід 6–7 літрових банок)

  • Буряк – 3 кг (яскравий колір і солодкуватий присмак)
  • Помідори – 3 кг (основа томатної заливки)
  • Морква – 1 кг (надає ніжності)
  • Цибуля – 1 кг (аромат і глибина смаку)
  • Відварена квасоля – 600 г (для ситності)
  • Цукор – 180 г
  • Сіль – 2 ст. л. (або за смаком)
  • Олія – 400 мл
  • Оцет 9% – 160 мл (для зберігання і балансу)

Як приготувати

Розкласти гарячою по стерильних банках. Стерилізувати в каструлі 10 хвилин з моменту закипання. Закатати, перевернути, укутати й залишити до охолодження.

Подрібнити помідори в блендері або пропустити через м’ясорубку. Перелити в каструлю, додати сіль, цукор та олію. Довести до кипіння.

Нарізати цибулю (півкільцями або дрібно), додати до помідорів. Проварити 10 хвилин.

Натерти буряк і моркву на великій тертці, додати в каструлю. Варити ще 30 хвилин, періодично помішуючи.

Попередньо замочити квасолю на ніч, зранку відварити. За 30 хвилин до кінця додати її до заправки.

Влити оцет, за потреби досолити.

Прокип’ятити 5 хвилин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *