У цьому салаті ви використовуєте мінімум продуктів і мінімум часу. Але смак салату просто приголомшливий, він виходить ситним і легким одночасно. Сама родзинка салату – це смачна заправка, яку ви можете використовувати і для інших салатів, запишіть її в своє меню
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- буряк варений, 500 г;
- яйця, 2 шт;
- огірки мариновані, 1 – 2 шт;
- часник, 3 зубчики;
- сіль.
Для приготування соусу необхідно:
- молоко, 50 мл;
- олія соняшникова, 100 мл;
- сіль, третина ч.л;
- гірчиця, половина ч.л;
- лимонний сік, 1 ст.л;
- часник сушений за смаком.
Процес приготування
Буряк тремо на грубій терці. Яйця тремо на дрібній тертці. Огірки ріжемо тонкою соломкою
Змішуємо буряк з огірками і яйцями і додаємо пропущений через прес часник.
Для соусу змішуємо молоко і соняшникову олію і за допомогою погружного блендера перебиваємо масу до густої консистенції. Це займе буквально половину хвилини
Додаємо інші інгредієнти для соусу і ще добре перебиваємо кілька секунд
Заправляємо салат соусом, добре перемішуємо і відразу подаємо до столу, настоювати його не потрібно. Просто можете трохи охолодити, буквально 10 хвилин.
Салат корисний, ароматний, з гостротою, відмінно поєднується з рибними та м’ясними стравами.