Баклажани запечені та помідори з часником це така смакота! Такий салат чудово зберігатиметься при кімнатній температурі. Відірватися неможливо, спробуйте!
ІНГРЕДІЄНТИ:
Баклажани 3 кг
Помідори 2 кг
Часник 100 гр
На 1 літрову банку:
Олія 2 ст. ложки
Сіль 2 ч. ложки
Виходить 4 банки по 1 літру
Покрокове приготування:
- У мене 3 кг баклажанів без плодоніжок. Розчищаємо баклажани на 4 або 6 частин, залежно від розміру. Ось що отримуємо.
Перекладаємо баклажани на лист, застелений пергаментом. Закриваємо фольгою для рівномірного прогріву і ставимо запікатись у розігріту до 180 духовку на 40-50 хвилин. Можна запекти цілими, почистити та порізати.
- На цю кількість баклажанів беру 2 кг помідорів, можна будь-яку кількість.
Помідори бажано щільні. У помідорів робимо зі зворотного боку надрізи ножем хрест на хрест. Заливаємо окропом помідори, даємо постояти.Fried eggplant
- Помідори постояли в окропі шкірка вже відійшла від м’якоті. Беремо за край шкірки та видаляємо її, зробити це дуже просто.
Ось що отримуємо.
- Часник 100 гр. нарізаємо на пластини. Щоб було простіше почистити, залийте часник на 10 хвилин теплою водою.
- Чисті банки пошарово щільно заповнюємо овочами.
Баклажани, потім помідори, їх нарізаємо відразу в банку, видаливши плодоніжку. Овочі солимо в процесі до смаку. Шар часнику. Овочі притискаємо дерев’яним товкачем для картоплі. На 1 літрову банку 2 чайні ложки солі.
- У кожну банку наливаємо рафіновану олію 2 столові ложки. Прикриваємо кришками.
- Каструля на плиті. На дно кладемо рушник або шматочок тканини. Встановлюємо банки у каструлю. Наливаємо теплу воду, для прискорення процесу, по плічка банок. Банки з кришками під закатування бажано придавити, овочі мають властивість під час кип’ятіння піднімати такі кришки.Garlic butterVegetable curry
Обов’язково накриваємо каструлю кришкою, доводимо до кипіння на максимальній потужності.
Потім потужність плити зменшуємо і кип’ятимо банки об’ємом 1 літр 50 хвилин.
Дістаємо банки та закручуємо. Перевертаємо на кришки, накриваємо чимось теплим. Даємо повністю охолонути, зберігаємо при кімнатній температурі