10 Вересня, 2024
Прохолода та дощі з грозами: синоптик Діденко попередила про погоду в неділю, 4 серпня

Прохолода та дощі з грозами: синоптик Діденко попередила про погоду в неділю, 4 серпня

Актуальний прогноз погоди на неділю

Якою буде погода  4 серпня по всій території України та чи чекати на похолодання, розповідає синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

У повідомленні йдеться, що над центральною частиною Європи розляжеться антициклон Julian, над Чорним морем – антициклон Halil, а між ними приєднається невеликий циклончик навіть без імені

І саме через нього на країну обрушаться дощі та грози. 3 серпня у західних областях України, на півночі (крім Сумщини), у Вінницькій та Одеській областях, у другій половині дня очікуються локальні дощі, можливі у суботу на Черкащині, Полтавщині, місцями у Дніпрі з районами.

Більшість півдня та східні області  належать зоні впливу антициклону Halil – тому тут буде сухо та сонячно.

Температура повітря 3 серпня на заході та північному заході України очікується низькою, протягом дня +19…+23 градуси. У північних областях також дещо похолодає, +22…+25 градусів. У центральній частині +29…+31 градус, у Вінницькій області +26…+28 градусів.

У східних областях буде спекотно, +30…+33 градуси, а на півдні України +30…+33, у північних районах Одеської області +27…+29 градусів.

У неділю вночі дощі з грозами очікуються практично всюди в Україні, вдень 4 серпня захід та північ опиняться у сухому повітрі, а центр, схід та південь збудують серед локальних грозових дощів. Спека на півдні та сході в неділю спаде.

У Києві субота очікується прохолодніше, вдень близько +24 градусів, часом дощ із грозою. У неділю у столиці переважатиме тепла та суха погода.

Перепади атмосферного тиску передбачаються у зв’язку із зміною повітряних мас, тому й артеріальний тиск може смикатися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *