Приготуйте повітряні пончики, які будуть танути у роті. Така смакота сподобається всім, особливо дітям. Пончики виходять дуже смачними та нагадають всім смак дитинства та просто піднімуть настрій
Складові:
- Куряче яйце – 1 шт.;
- Молоко жирне – 250 мл.;
- Рафінована олія;
- Пшеничне борошно – 600 грамів;
- Цукор – 60 грамів;
- Кухонна сіль – 2 грами;
- Масло вершкове – 65 грамів;
- Вода – ½ склянки;
- Цукрова пудра;
- Дріжджі – 6 грамів.
Як зробити:
- Перемішайте воду та молоко. Суміш потрібно підігріти.
- Всипте цукор та дріжджі. Перемішайте та залишіть на деякий час.
- Масло потрібно розтопити та додати до суміші.
- Додайте яйце. Перемішайте до однорідності.
- Поступово додайте просіяне борошно та замісіть тісто. Залишіть тісто постояти пару годин у теплому місці, під харчовою плівкою.
- Розкатайте тісто товщиною 10 мм. Виріжте кружечки й всередині зробіть отвір.
- Залишіть пончики набухати.
- Обсмажте пончики в олії до золотистого кольору з обох боків.
- Викладіть пончики на паперовий рушник.
Все пончики готові. Перед подачею притрусіть їх цукровою пудрою.