Багато з Вас вже досвідчені городники і не тільки не потребуєте порад, а й самі можете їх роздавати. Але все одно, хочу поділитися з Вами цим методом добрива помідорів. Результат здивує навіть самого досвідченого з Вас. Цим методом особисто я користуюся вже не один рік і завжди отримую бажаний результат.
Даний метод підходить як для тепличних культур, так і для вирощених на відкритому ґрунті. За сезон рослини необхідно удобрювати не менше 2-3 разів, з періодичністю в 10-14 днів. Таке підживлення буде корисне і іншим овочам.
Для обробки овочів необхідно використовувати дрібнодисперсний розпилювач. Розпирскуємо на листя в такій кількості, щоб суміш не стікала.
Необхідне співвідношення компонентів для приготування суміші:
- склянка молока
- 1-1,5 грама борної кислоти
- 20 грам сечовини
- 60 крапель йоду
- марганцівка — стільки, щоб отримати вказаний в рецепті окрас
- 10 літрів води.
Рецепт приготування добрива
- В одній склянці гарячої води потрібно буде розвести борну кислоту.
- Туди ж додаємо марганцівку в такій кількості, щоб суміш придбала темно-рожеве забарвлення.
- Потім додаємо стакан молока.
- Слідом за ним крапаємо йод.
- В кінці додаємо сечовину.
- Отриману суміш необхідно розвести ще в воді.
За що відповідає кожен з перерахованих вище компонентів.
Молоко «прикріплює» суміш до листя, йод виступає в якості дезінфектора і не дає розмножуватися більшості хвороботворних грибів, сечовина призначена для росту листя та набуття ними яскраво-зеленого забарвлення.