1 Серпня, 2025
Підкажемо, чому та що робити, якщо перець довго не червоніє, та як прискорити цей процес.

Підкажемо, чому та що робити, якщо перець довго не червоніє, та як прискорити цей процес.

Кожний садівник зустрічався з такою проблемою, як висять плоди перців, але вони не червоніють. Тоді починають думати з якої причини це може відбуватись та що робити в такій ситуації.

Існує два види дозрівання перцю технічний та біологічний. Технічний – перець не росте, а насіння вже дозріло й плід ще зелений. Біологічний – починається з 15-30 дня після технічного, плід насичується кольором та смаком. Під час біологічного дозрівання плоди починають в’янути, зморщуватись та втрачати соковитість. Тому, їх зривають раніше, а достигають вони вдома за правильних умов зберігання

Причини чому перець не стає червоним?

  1. Недозрілі плоди. Вони мають зелений колір, тому терміни дозрівання краще дивитись на упаковці з насінням. Перець дозріває від 90 до 150 днів.
  2. Сорти перцю. Деякі мають зелений сорт – Вікінг, Зефір, Титан, Зелене диво, Атлантик. Дивіться уважно на сорт при покупці насіння.
  3. Нестача калію. На нижньому листі помітні дірочки з жовтими краями, верхнє листя починає жовкнути.
  4. Температурні стрибки. Сприятлива температура становить +22 градуси – вдень, вночі +15.
  5. Під час пересадки пошкодили кореневу систему. Пересаджуйте способом перевалювання розсади у ґрунт, щоб максимально зберегти кореневу систему

Заходи, які потрібно проводити, щоб перець став червоним.

  • Тепловий режим. Якщо холодна погода, потрібно накрити перець агроволокном або розкласти між рядами пляшки з теплою водою.
  • Підживлення дерев’яною золою або добривами, які містять калій. Підгодуйте кущі під час дозрівання зелених плодів (на відро води – чайна ложка сульфату калію; на відро води – по 2 чайні ложки калійної солі та суперфосфату; насипте 2 чайні ложки золи під кожний кущ).
  • Збір врожаю. Починайте поступово збирати перчики навіть зеленими, а наступні тоді почнуть червоніти. Потім, через деякий час зберіть ті, які почали міняти колір. Таким способом наступні почнуть червоніти ще швидше.
  • Приберіть у кінці сезону квіти та зав’язі, які утворились. Залиште плоди великого розміру.
  • Зірвані перці почнуть червоніти, якщо їх покласти поруч з яблуками.
  • На вікні розстеліть фольгу для запікання, покладіть перець. На сонці вони почнуть швидше червоніти.
  • Розмістіть перці у пакети з паперу, а поруч покладіть банани або яблука та щільно закрийте. Ви будете здивовані результатом.

Бажаємо успіхів!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *