Простий салат з приголомшливим смаком. Повітряний та ніжний, ідеальний для свята.
На смак нагадує мімозу. Спробуйте!
Зміст
ІНГРЕДІЄНТИ:
Картопля 3 шт
Тунець в олії 1 банку
Цибуля зелена пучок
Яйця варені 3 шт
Крабові палички 300 гр
Яблуко зелене 1 шт
Сир твердий 150 гр
Майонез
Рецепт домашнього майонезу:
Олія 200 мл
Яйце 1 шт
Гірчиця 1 ч. ложка
Цукор 1/2 ч. ложки
Сіль 1/3 ч. ложки
Сік лимона 1 ст. ложка
Приготування:
- Сервірувальну тарілку змащуємо майонезом. Натираємо на великій тертці відварену в мундирі картоплю 3 штуки, прямо в тарілку і розподіляємо рівномірним шаром. Сіль за смаком. Змащуємо майонезом.
Майонез у мене домашній: вище вказані інгредієнти для майонезу поміщаємо у чашу блендера і погружним блендером збиваємо все до густої однорідної маси..
- Консервований тунець 1 банку розминаємо вилкою та викладаємо другим шаром. Покриваємо майонезом.
- Зелену цибулю пучок нарізаємо та викладаємо третім шаром. Сітка з майонезу.
- Варені яйця 3 штуки ділимо на білки та жовтки. Жовтки поки що відставляємо. Білки натираємо на великій тертці відразу в салат, рівномірно розподіляємо. Наносимо майонез.
- Беремо крабові палички 300 г, повністю їх не розморожуємо. Середню тертку змащуємо олією з двох сторін. Натираємо крабові палички на тертці, залишаємо 2 штуки і поки що відкладаємо в морозилку. Краї салату підрівнюємо та ущільнюємо, сам салат не притискаємо. Шар майонезу.
- Одне велике яблуко розрізаємо на 4 частини. Видаляємо серцевину. Натираємо яблуко на великій тертці на крабові палички. Дуже зручно шкірку заздалегідь не знімати.
Вона залишається в руках, відходів мінімум і руки не пораните. Розподіляємо рівномірно.
- Сир твердий натираємо на середній тертці, не забуваємо змащувати її олією. Сир рівномірно розподіляємо. Шар майонезу.
- Далі жовтки натираємо на середній тертці зверху до салату.
- Дістаємо з морозилки дві крабові палички та натираємо на жовтки. Прикрашаємо зеленою цибулею.
Дуже смачний салат, нагадує мімозу. Спробуйте!