Чебуреки виходять м’якенькі, соковиті та неймовірно смачні, моїм рідним вони дуже сподобались.
На цільнозерновому борошні, яке вбирає набагато менше рослинної олії при смаженні, ніж звичайна.
Пісні чебуреки
Інгредієнти:
Тісто:
250 мл води можна і на окропі
2 ст. ложки росл. олії
1 ч. ложка солі
400 г пшеничного борошна
ПРИГОТУВАННЯ:
Тісто на чебуреки я готувала на планетарному міксері, але все так само можна приготувати вручну.
Змішати всі інгредієнти:
у воду додати рослинну олію, сіль, розмішати, поступово всипати борошно і замісити круте тісто.
Готове тісто накрити плівкою або пакетом і дати йому відпочити 20-30 хвилин.
Після розкотити ковбаску, порізати на кружечки однакового розміру, скачати в кульки і розкотити кожну кульку в тонкий кружок.
Покласти начинку з капусти (обов’язково охолодженої), загорнути та защепити краї вилкою.
Смажити на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії до золотистої скоринки з одного боку на сильному вогні, потім перевернути, збити вогонь, і накривши кришкою, досмажити до готовності до золотистого кольору!
Начинка із капусти
Інгредієнти:
1 кг капусти (шаткую, як на борщ),
1 середня морква (соломкою або на терочку),
2 середні цибулини (кубиком),
1-2 ч. ложки томат. пасти,
30 мл росл. олії,
сіль, лавр. лист.
⠀
Приготування:
На розігріту сковороду влити олію, додати нашатковану капусту, дати трохи підсмажитися, посолити, перемішати, покласти лавровий лист, додати цибулю і моркву, знову перемішати.
Накрити кришкою і зменшити вогонь. Періодично помішувати, щоби не пригорало. Хвилин через 15, додати томатну пасту, ще раз перемішати.
Небагато дотушити на середньому вогні до готовності. І все готове!