24 Липня, 2025
Раджу спробувати! Огірочки в кетчупі з часником на зиму. Готується дуже просто.

Раджу спробувати! Огірочки в кетчупі з часником на зиму. Готується дуже просто.

Закуска з огірків у кетчупі виходить дуже смачною, у ніжному кисло-солодкому соусі, з легкою пікантністю, яку надають і два види кетчупів, і часник. Рецепт приготування дуже простий, не вимагає багато часу та сил, що є однією з переваг.

І ще, зовсім не обов’язково чекати зими, щоб побалувати себе найсмачнішою закусочкою. Огірочки готові вже по суті через добу після приготування, відкриваємо та смакуємо

Інгредієнти:
Огірки 1,5 кг;
Вода очищена 70 мл;
Олія ​​125 мл;
Сіль 0,75 ст. л.
Цукор 90 г;
 Оцет 9% 50 мл;
 Кетчуп Ніжний 125 г;
Кетчуп Чилі 125 г;
Часник 5 зубків.
Приготування:
У каструлю наливаємо необхідну за рецептом кількість очищеної води. Додаємо оцет, цукор, сіль та олію.

Далі в каструлю відправляємо два види кетчупу: Ніжний та Чилі.

Ретельно перемішуємо усі інгредієнти у посуді до однорідного стану. Далі на якийсь час відставляємо приготований маринад убік.

Тепер підготуємо огірки. Овочі добре миємо у прохолодній воді, насухо витираємо та нарізаємо брусочками. Розрізаємо огірок на чотири частини по всій довжині, а потім усі чотири шматочки навпіл.

Обов’язково зрізаємо обидва кінчики у кожного огірка.

Нарізані огірки відправляємо у каструлю з маринадом.

Можна відразу в процесі нарізки складати брусочки огірків у посуд з маринадом.
Добре перемішуємо, щоб усі огірочки були в маринаді. Ставимо каструлю на плиту та нагріваємо вміст, накривши кришкою.

Як тільки з’являться перші ознаки закипання (перші бульбашки), огірки починають інтенсивно виділяти свій сік і рідини в каструлі стає значно більшим. Вогонь робимо менше середнього та варимо огірки 25 хвилин.

Поки варяться огірки, очищаємо часник, обполіскуємо його та пропускаємо через прес.

Через 25 хвилин огірки помітно змінили свій колір, а у каструлі стало дуже багато маринаду.

Відправляємо в каструлю підготовлений часник, перемішуємо та варимо ще 10 хвилин.

У цей час підготуємо тару для консервації закуски. Банки миємо і стерилізуємо.

Через 10 хвилин розкладаємо закуску у простерилізовані банки. Відразу ж закручуємо їх кришками.

Перевертаємо, щоб перевірити якість закупорювання, укутуємо та залишаємо остигати. Далі несемо закуску на зберігання.

Огірочки в кетчупі

Такі огірочки будуть просто чудовим доповненням до улюбленого гарніру. І на святковому столі закуска зможе зайняти найпочесніше місце

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *