15 Липня, 2025
Ранню капусту заготовлюю на зиму! Показую, як рятую свою “потріскану” капусту і взимку використовую до борщів, пиріжків.

Ранню капусту заготовлюю на зиму! Показую, як рятую свою “потріскану” капусту і взимку використовую до борщів, пиріжків.

Рання капуста на зиму

Друзі, в кого багато ранньої капусти, або поки вона не дуже дорога в магазині, пропоную рецепт “палочка – виручалочка” на цілий рік! ( Стоїть дуже добре не менше року!!)

Я вже закрила перші шість банок! Часу на закривання забирає небагато, бо варити нічого не треба, тільки банки простирілізувати і нарізати капусту!

Рецепт приготування:
Ріжемо капусту, закладаємо в літрові банки( для борщу), або в трьохлітрові ( на  пиріжки), не трамбуємо але зовсім трохи я придавила, щоб більше капусти увійшло.

Заливаємо кип’ятком, кладемо 1 таблетку на однолітрову банку ацетилсаліцилової кислоти, закручуємо стерилізованими кришками, перевертаємо, укутуємо. Потім спускаємо в погріб, або ставимо в темну шафу.

На трьохлітрові банки – три таблетки!

Взимку банку відкриваю, промиваю капусту і борщ, або в рагу, або в капусняк, в щось, що тушиться або вариться.

На  салат, не підходить! Але в готових стравах це супер капуста

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *