Хліб – це запорука родинного добробуту. Його подають до перших та других страв, готують з нього бутерброди, сухарі або квас
Тому, пропонуємо рецепт домашнього хліба, який не містить сторонніх домішок.
Інгредієнти:
- Масло вершкове 10-15 гр.;
- Свіже молоко 120 мл.;
- Пшеничне борошно 170 гр.;
- Чиста вода 130 мл.;
- Цукор пісок 3 ч. л.;
- Дріжджі сухі 1 ч. л.;
- Морська сіль 1,5 ч. л.
Спосіб приготування:
- Змішайте просіяне пшеничне борошно з сухими дріжджами, сіллю та цукром.
- Нагрійте молоко, покладіть в нього шматочки вершкового масла та перемішайте.
- Влийте воду до молока та додайте цю рідину до попередньої суміші з борошна, перемішайте й дайте постояти 10 хвилин.
- Після замісіть некруте тісто, скачайте його в кулю, помістіть в ємність, яку попередньо змастіть олією, накрийте серветкою та залиште підходити на 1,5 години в теплому місці.
- Далі розділіть його на три шматки, накрийте серветкою та дайте їм постояти 5 хвилин, щоб почало підійматися.
- Кожен шматок розкачайте діаметром 25-30 см, краї загорніть конвертом, розкачайте у довгу смужку та згорніть її рулетом.
- Таку процедуру проведіть з наступними шматками тіста.
- Роз’ємну форму змастіть олією, присипте борошном, викладіть рулети, накрийте харчовою плівкою та настоюйте 1 годину.
- Змастіть верх тіста молоком та притрусіть борошном.
- В попередньо нагріту до 190°С духовку поставте на низ деко наповнений водою, для виділення пари.
- Випікайте хліб на протязі 35 хвилин до готовності.