В останні роки консервовані помідори з морквяним бадиллям стали дуже популярними серед зимових заготовок. Цей рецепт став справжнім хітом! Постійно запитують: Як приготувати таку заготівлю? Це складно? Щоправда, що дуже смачно? Можете дати рецепт? Відповідаю на всі запитання одразу: «Так, це дуже смачно! Навіть не передати словами, як смачно! А приготувати таку заготівлю на зиму простіше за просте…»
Переваги смаку
Про смак свідчить хоча б той факт, що відкритої літрової банки вистачає максимум на 10 хвилин. Якщо поставити помідори на стіл у салатнику до обіду чи вечері, то доки накриваєш на стіл, ріжеш хліб та готуєш столові прилади, салатник спорожніє прямо на очах. І це ще до того, як усі сядуть за стіл.
Коли закінчуються плоди у банці, починають пити розсіл. Він випивається так само швидко, як з’їдаються помідори, тому що він анітрохи не гірший за смаком.
Чому варто випробувати цей рецепт
Якщо ви займаєтеся заготовками, то обов’язково спробуйте приготувати помідори з морквяним бадиллям! Рецепт справді простий, як двічі по два. Не потрібні спеції, і консервацію не потрібно стерилізувати. Все, що потрібно – це приготувати розсіл, залити, злити його і знову залити. Ось і весь рецепт! Але давайте детальніше розглянемо цей спосіб, щоб у вас все вийшло напевно. Нехай літні помідори тішать нас довгою зимою!
Покроковий рецепт приготування страви:
Вимийте банки та помідори з морквяним бадиллям.
Викладіть на дно банки бадилля моркви. Заповніть банки помідорами.
Залийте помідори кип’ятком. Дайте настоятися 10-15 хвилин, потім злийте воду.

Закип’ятіть воду і в ній розчиніть сіль та цукор. У кожну банку додайте по ложці оцту і залийте киплячим розсолом. Якщо ви використовуєте аспірин, додайте його на цьому етапі.

Закрийте банки кришками. Приємного апетиту!

Нам знадобиться на літрову банку:
- помідори – на літрову банку йде 15-20 невеликих екземплярів
- морквяне бадилля – на літрову банку 4-5 гілочок
- аспірин – на літрову банку 1 таблетка (за бажанням)
Розсіл (на 1 літр води):
оцет 9% – 1 ст. ложка (у кожну банку)
сіль – 1 ст. ложка із гіркою
цукор – 4 ст. ложок