12 Липня, 2025
Рецепт маринованого часнику на зиму, без лушпиння, виходить ароматний і смачний, всі обов’язково оцінять.

Рецепт маринованого часнику на зиму, без лушпиння, виходить ароматний і смачний, всі обов’язково оцінять.

Маринований часник на зиму

Сьогодні пропоную рецепт приготування маринованого часнику на зиму, якщо Ви любите таку закуску – тоді рекомендую заготовити!

Приготування:

Молодий часник очищаємо від лушпиння, поділяємо на зубчики.

Заливаємо окропом на п’ять хвилин.

Потім опускаємо часникові зубчики в крижану воду (так піде вся непотрібна гіркота).

На дно чистих банок укладаємо:

1 шт лавровий лист
2 шт гвоздика
2 шт запашний перець

Закладаємо в банки часник, заливаємо окропом і прикриваємо кришками.

За п’ятнадцять хвилин воду з банок злити в раковину.

Зверху на часник засинаємо:

5-6 горошен чорного перцю
1 ст. ложка сіль
2 ст. ложки цукор
1 чайна ложка оцтова есенція 70% (7 ч. л. оцту 9%)
1 чайна ложка хмелі-сунелі

Заливаємо в банки окріп, закручуємо кришки, укутуємо і залишаємо до повного остигання.

Смачний, ароматний маринований часник можна їсти через 2-3 місяці, до цього часу він вбере весь маринад і буде просто

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *