Маринований часник на зиму
Сьогодні пропоную рецепт приготування маринованого часнику на зиму, якщо Ви любите таку закуску – тоді рекомендую заготовити!
Приготування:
Молодий часник очищаємо від лушпиння, поділяємо на зубчики.

Заливаємо окропом на п’ять хвилин.
Потім опускаємо часникові зубчики в крижану воду (так піде вся непотрібна гіркота).
На дно чистих банок укладаємо:
1 шт лавровий лист
2 шт гвоздика
2 шт запашний перець
Закладаємо в банки часник, заливаємо окропом і прикриваємо кришками.


За п’ятнадцять хвилин воду з банок злити в раковину.
Зверху на часник засинаємо:
5-6 горошен чорного перцю
1 ст. ложка сіль
2 ст. ложки цукор
1 чайна ложка оцтова есенція 70% (7 ч. л. оцту 9%)
1 чайна ложка хмелі-сунелі
Заливаємо в банки окріп, закручуємо кришки, укутуємо і залишаємо до повного остигання.
Смачний, ароматний маринований часник можна їсти через 2-3 місяці, до цього часу він вбере весь маринад і буде просто