12 Вересня, 2025
Рецепт моєї тещі! Квашені помідори без оцту та цукру. Важко встояти перед цією закускою!

Рецепт моєї тещі! Квашені помідори без оцту та цукру. Важко встояти перед цією закускою!

Квашені помідори рецепт з села від тещі. Квашені помідори без оцту та без цукру. Квашені (солоні) помідори – це дуже корисно для вживання, тому квасити овочі варто, і як сезонну закуску, і навіть, як зберігання помідорів на зиму.

Отже, на цей раз ми купили нову діжку (було бочку) на Косівському базарі, і вирішили заквасити в ній помідори. Квашення – це природнє зброджування, де за рахунок кисло-молочних бактерій з томатів витягуються цукри і створюється природнє бродіння, що надає помідорам особливого смаку. В результаті ми отримуємо тверді ароматні солоні помідори з кислинкою , які чудово підходять, як закуска до будь-якої страви.

Квашені помідори це також чудовий спосіб зберегти помідори до зими (зробити квашені помідори на зиму), оскільки при квашенні зберігається більша кількість вітамінів в плодах і навіть за рахунок живих бактерій певна кількість мікроелементів та вітамінів може збільшуватися. Щоб зробити квашені помідори на зиму заносимо заквашені помідори в холодне місце в льох чи пивницю, де бродіння припинеться. І в такому середовищі в солоному розсолі чи маринаді наші квашені томати будуть стояти кілька місяців. Хоча квашені продукти, зокрема солоні помідори, це живий продукт, їх не рекомендують зберігати більше 5-7 місяців. Все залежить від умов.
Аналогічно можна заквасити помідори і в 3 літровій банці чи в кількох банках, добрі вийдуть квашені помідори в каструлі або в емальованому відрі. Цей рецепт підійде для будь-якої тари.

Квашені помідори без оцту та без цукру

КВАШЕНІ ПОМІДОРИ – рецепт
помідори – 5 кг
виноградне листя – 10-20 шт.
листя вишні – 30-40 шт.
перець горошком – 8-10 шт. на літру
лавровий листок 3-4 шт.
СІЛЬ – 30 грамів на літру води (1 столова ложка на літру)
цибуля – 0,8 – 1 кг

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *