28 Квітня, 2025
Рецепт пиріжків на швидкому тісті без дріжджів: м’які, дуже смачні. Готую часто, дуже просто

Рецепт пиріжків на швидкому тісті без дріжджів: м’які, дуже смачні. Готую часто, дуже просто

Інгредієнти:

Рецепт начинки:

600-700 г картоплі (в очищеному вигляді)
Цибуля
Олія (для обсмажування цибулі)
Сіль, перець за смаком.
Рецепт тіста на сирі:

Сир 300 г
Сметана 3 ст. л
0.5 ч. л. солі
1 ч. л. цукру
2 яйця
2 ст. л. олії
Борошно 300 г
Сода 1/2 ч. л.
Для начинки: картопля; я відварила, не солила.

Приготування:
Ріпчаста цибуля обсмажила на олії, і коли цибуля обсмажилася, додала трохи зелені.
Відправляю цибулю в картоплю, мну.
Солю за смаком.

Додаю кілька столових ложок картопляного відвару. Добре перемішую інгредієнти – і начинка готова.
Для тіста: Беру сир, у мене 5% жирності, додаю сметану, сіль, цукор і яйця.

2 ст. л. олії, перемішую.

Просіюю борошно з содою.
Тісто виходить еластичне, воно майже не липне до рук. Вихід тіста (+ / -) 850 г.
Даю йому відпочити хвилин 10.

Ділю тісто на 14 частин по 60 г. Руки трохи змащую олією.

Формую пиріжки, для зручності при скріпленні країв можна використовувати трохи борошна.

Обсмажую на олії на середньому вогні хвилини по 2 з кожного боку.

Виходять рум’яні, смачні і м’які пиріжки.
Смачного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *