Приготуйте та прикрасьте святковий стіл смачною бужениною. Приготувавши цю страву один раз, ви більше не будете купувати м’ясну нарізку у магазині
Скоріше занотовуйте рецепт.
Складові:
- Лопатка свинини – 2000 грамів;
- Кухонна сіль 30 грамів;
- Лаврове листя – 8 шт.;
- Часник – 10 зубків;
- Суміш перців – 10 грамів.
Як зробити:
- Вимийте м’ясо та приберіть плівки та прожилки.
- Зробіть кілька надрізів та встроміть у них розрізані навпіл зубчики часнику.
- Обгорніть щільно м’ясо кулінарною ниткою.
- Натріть м’ясо приправами та залишіть маринуватись пару діб у холодильній камері. М’ясо краще покласти у контейнер з кришкою.
- Обгорніть буженину фольгою у кілька шарів.
- Випікайте буженину півтори години при температурі 200 градусів.
- За 20 хвилин до закінчення приготування розріжте фольгу та продовжить запікання до золотистої скоринки.
- Коли м’ясо охолоне, приберіть нитку та наріжте тоненькими шматочками.
Приємного апетиту!