Тепер і я готую цей улюблений тортик, в якому обʼєдную і медовик і спартак, тому 2 в 1!! Дуже смачний і простий у приготуванні домашній шоколадний торт! Приготуйте такий торт, гарантую Вам дуже сподобається найтонші, ніжні медово-шоколадні коржі та поєднання ніжного заварного крему.
Зміст
Інгредієнти:
Коржі:
цукор 100 г
вершкове масло 110 г
мед 110 г
сода 5 г
яйця 2 шт.
борошно 360 г
какао 30-40 г
Заварний крем:
молоко 500 мл
жовток 3 шт.
цукор 100 г
борошно 20 г
кукурудзяний крохмаль 20 г
вершкове масло 40 г
сметана 210 г
Приготування:
Коржі:
У каструлі з товстим дном розтоплюю цукор, постійно помішуючи. Коли цукор стане карамельного кольору, додаю масло та мед, все добре перемішую. Перекладаю суміш із каструлі в миску, додаю соду, перемішую. Дуже важливо дати суміші охолонути, і тоді додаю яйця, перемішую.
Додаю просіяне борошно та какао та замішую тісто руками.
З тіста формую довгу ковбаску і ділю її на 8 частин. З них формую кульки. Накриваю кульки харчовою плівкою. Розкачую тонко на пергаментному папері кола 23 сантиметри, для гарної форми я використовую кришку від каструлі та зрізаю усі краї, з яких я теж зроблю дев’ятий корж для прикрашання торта.
Виделкою проробляю дірки в коржах і випікаю їх за температури 180 градусів, по 3-4 хвилини.
Заварний крем:
Молоко ставлю розігріватися в каструлі, на середньому вогні. У цей час розтираю в окремій мисці жовтки з цукром, додаю борошно та крохмаль. Додаю трохи теплого молока, перемішую і всю масу переливаю назад у каструлю.
Ставлю знову на вогонь, постійно помішую, зараз мені важливо заварити крохмаль. Після закипання мине кілька хвилин – заварний крем буде готовий. Додаю вершкове масло в гарячий заварний крем, перемішую. Переливаю в скляний посуд і додаю сметану, крем залишаю охолоджуватись.
Перемащую усі коржі кремом. Верх та боки торта також змащую. Зверху прикрашаю крихтою від коржа. Накриваю харчовою плівкою. Відправляю у холодильник на 6-8 годин, щоб торт просочився.
Смачного!
Джерело