8 Квітня, 2025
Рецепт смачної кабачкової ікри – знайшла рецепт у маминому зошиті

Рецепт смачної кабачкової ікри – знайшла рецепт у маминому зошиті

Сьогодні готую кабачкову ікру. Знайшла рецепт кабачкової ікри у маминому зошиті.

Інгредієнти:
Кабачок – 3 кг.
Цибуля – 500 гр.
Майонез – 200 гр.
Томатна паста – 200 гр.
Соняшникова олія – 150 гр.
Цукор – 100 гр.
Сіль – 2 ст.л.
Перець чорний – 1/3 ч.л.
Лист лавровий – 2 шт.
Оцет 9% – 2 ст.л.
Приготування:
Кабачки почистимо від шкірки, для зручності поріжемо на часточки кабачки та цибулю.
Перекрутимо на м’ясорубці кабачки, а потім цибулю.
У відповідну каструлю відправляємо перекручені кабачки і цибулю, додаємо томатну пасту, майонез та олію.
Ставимо каструлю на вогонь і тушимо 1 годину під закритою кришкою, не забуваючи інколи перемішувати.
Через відведений час відкриваємо кришку і додаємо цукор, сіль, чорний мелений перець, лавровий лист.
Перемішуємо і тушкуємо ще 1 годину під кришкою на середньому вогні.
За 1-2 хвилини до готовності додаємо оцет, розливаємо кабачкову масу відразу гарячою по стерилізованим банкам і закручуємо стерилізованими кришками.
Банки укутуємо і залишаємо до повного охолодження

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *