Спішимо поділитися з вами рецептом, приготування курячої грудки в духовці. Простий спосіб приготувати м’ясну страву дуже смачно!
За матеріалами Наука і правда
Необхідні продукти для приготування:
Для маринування:
- куряче філе – 1 шт;
- вода – 2 ст;
- сіль – 1 ст.л;
Для запікання:
- гірчиця (свіжа) – 3 ст.л;
- коріандр – 2 ч.л;
- часник сушений – 1 ч.л;
- паприка – 1 ч.л;
- мед – 1 ч.л4
- чилі або чорний мелений перець;
- рослинне масло – 1 ст.л.
Процес приготування
1. Промиваємо курячу грудку і перекладаємо її в невелику ємність.
Заливаємо водою так, щоб вода її покривала і додаємо 1 столову ложку солі.
Перемішуємо все прямо в контейнері або можете додати сіль окремо і залити грудку вже солоною водою.
2. Накриваємо ємність кришкою і ставимо на 2-3 години в холодильник, а краще на всю ніч.
3. Дістаємо нашу грудку з контейнера і промиваємо під проточною водою.
Просушуємо паперовим рушником.
4. Змішуємо суху мелену гірчицю, сушений коріандр, сушений часник, паприку, чилі, мед і рослинне масло.
Виходить дуже ароматна кашка з приправ, меду і гірчиці.
5. Змащуємо цією кашкою куряче філе і проколюємо його за допомогою вилки, щоб приправи добре просочили м’ясо і просочилися всередину.
6. Відправляємо курячу грудку в духовку.
Спочатку запікаємо її протягом години при температурі 100 градусів.
Грудка пустить сік і буде неймовірно соковита.
Потім збільшуємо температуру до 200 градусів і запікаємо філе ще 20-25 хвилин щоб м’ясо підрум’янилося зверху.
Філе виходить дуже ніжне і соковите.
Смачного!