6 Серпня, 2025
Рецепт із секретним інгредієнтом! Помідори квашені, як бочкові: рецепт моєї бабусі.

Рецепт із секретним інгредієнтом! Помідори квашені, як бочкові: рецепт моєї бабусі.

Помідорки квашені за цим рецептом, виходять в міру кисленькі, смачненькі і трішки гострі. Загалом – це неймовірно смачно! Обов’язково збережіть та приготуйте їх собі!

Квашені помідори

Приготування:
Цілі невеликі помідори переклала спеціями (парасольки кропу, листя смородини, дуба, хрону, побільше часнику, пів гострого перцю) у харчове відро (у мене від оселедця).

В середину відра підклала гірчицю, загорнуту в бавовняну тканину (щоб менше було цвілі).

Залила розсолом: на 1 л води – 1 столова ложка солі з верхом + 0.5 столової ложки меду

Зверху поклала прес.

Залишила на два дні при кімнатній температурі

На третій день прибрала в холодильник.

Усього проквашувалися тиждень.

Потім перекладаю в 3-х літрові банки і зберігатимуться в холодильнику, поки не з’їмо. Але довго не затримаються точно!

Заквашуєте так помідорки? За таким рецептом і зелені помідори дуже смачні, але в нас всі помідори дозрівають, тому зелених немає і квасим стиглі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *