Багато хто помічав, що печінка моментально стає сухою, провівши на сковороді зайву хвилину або навіть менше. Щоб зробити її в рази соковитішою, ніж зазвичай, ми додамо яблука і розіб’ємо весь процес на два етапи. Спочатку трохи обсмажимо на сковороді, а потім просто доведемо печінку до готовності в духовці.
Ось що нам знадобиться:
Печінка куряча – 650 гр.
Борошно – 2 ст.л.
Цибуля – 2 шт.
Яблуко Грені – 2 шт.
Сіль за смаком
Перець – за смаком
Куркума – 0,3 ч. л.
Паприка – 1,5 ч. л.
Соняшникова олія – для смаження
Покроковий рецепт приготування страви:
- Очищену, промиту і повністю підготовлену курячу печінку обвалюємо в борошні. Готуємо решту продуктів: у яблук видаляємо серцевину і в місці з цибулею нарізаємо півкільцями.
- Викладаємо печінку на розігріту з олією сковороду, солимо і перчимо. Обсмажуємо приблизно 2-3 хвилини, після чого перевертаємо кожен шматок, солимо і перчимо з цього боку, і смажимо ще близько хвилини під закритою кришкою. Викладаємо печінку на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
- На олії, що залишилася обсмажуємо часточки яблук з обох боків до золотистого і злегка м’якого стану (2-3 хвилини), прибираємо на окрему тарілку.
Відправляємо на сковороду цибулю, посипаємо куркумою та паприкою, смажимо помішуючи приблизно 4 хвилини.
- У формі для запікання робимо «подушку» з половини обсмажених яблук, зверху шари з половини печінки та половини обсмаженої цибулі. Знову викладаємо шарами і рівномірно розподіляємо яблука, печінку, цибулю, що залишилися.
- Відправляємо все в розігріту до 180 ° C духовку приблизно на 10-12 хвилин (орієнтуємося на готовність печінки).
Ніжна та дуже соковита куряча печінка з цибулею та яблуком готова!
Джерело: https://maisternia-idei.com.ua/robymo-pechinku-v-razy-sokovytishoyu-nizh-zazvychay-pislya-hvylyny-na-skovorodi-dovodymo-v-duhovtsi