14 Січня, 2025
Робимо цибулю основою випічки: кладемо всередину тіста цибулину майже повністю

Робимо цибулю основою випічки: кладемо всередину тіста цибулину майже повністю

Ріпчаста цибуля за рецептом узбецьких кулінарів легко буде зробити основою напрочуд смачної випічки. Цибулину лише потрібно загорнути в тісто майже повністю, але секрет смаку буде прихований ще й у соковитій начинці.

Спочатку швидко замісимо тісто. У глибокій мисці змішуємо 150 мл молока, 380 г борошна, чайну ложку солі, половину чайної ложки цукру, чайну ложку дріжджів і яйце. Після вимішування тісто вийде щільним та еластичним, так і має бути. Залишіть його трохи підійти під плівкою.

Якраз є час зайнятися начинкою. Перекладаємо на сковороду 200 г фаршу, туди ж дрібно нарізаємо цибулину, 1 помідор і селеру. Обсмажуємо все разом на середньому вогні.

Через 4 хвилини вливаємо 2 столові ложки соєвого соусу, кладемо столову ложку томатної пасти, сіль та спеції додаємо за смаком. Потім вливаємо 30 мл води, додаємо трохи сушеного базиліку і тушкуємо все разом 15 хвилин вже на слабкому вогні.

Акуратно розбираємо кілька цибулин на кільця, як показано на фото нижче

Розкачуємо тісто на кілька пластів, у центр кожного ставимо цибульне кільце.

Наповнюємо цибулини начинкою із фаршу, зверху присипаємо сиром.

І випікаємо 35 хвилин при температурі 180 градусів.

Не соромтеся експериментувати із начинкою. Обсмажені з куркою в сметані гриби, наприклад, тут виглядатимуть чудово.

джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *